Utkast: April 22, 2012

Fyllda köttbullar med potatis

Ingredienser:

500 g nötfärs

2 vitlöksklyftor

1 ägg

1 tsk basilika

1 tsk timjan

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

olivolja

8 skivor lufttorkad skinka

 

Fyllning:

1 grönt äpple

1 röd paprika

olivolja

1 dl fetaost i tärningar

salt och svartpeppar

Tillbehör: Potatis och rivna morötter.

  1. Koka potatis, skala och riv morötterna.

  2. Ställ ugnen på 225 grader. Finhacka vitlöken.

  3. Blanda köttfärs, ägg, vitlök, basilika, timjan, salt och peppar. Ställ åt sidan.

  4. Skär äpplet och paprikan i ½ centimeter stora tärningar och fräs det i olivolja i en panna i ca 3-5 minuter. Ta sedan av det från värmen.

  5. Blanda fetaosten med äpplet och paprikan. Smaka av med salt och peppar.

  6. Dela färsen i åtta lika stora delar. Forma varje del till en boll och gör ett hål med fingret och lägg i lite av fyllningen.

  7. Tryck ihop färsen över hålet och linda om en skiva lufttorkad skinka.

  8. Lägg sedan bollarna i en smord ugnssäker form.

  9. Stek dem i övre delen av ugnen i 12-15 minuter. Servera tillsammans med potatis och morötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0